Köszöntő

Írta: Nagykutasi Viktor on .

Kedves Látogató!

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete több mint fél évszázada fogja össze a Győr és környékén lakó kertészkedők, kis árutermelők és kertbarátokat.
Közösségi életet és szakmai ismeretek biztosítva tagjainak, és kéthetente megrendezendő előadásaikon és tanulmányútjain résztvevő érdeklődők számára.
Napjainkban megint nagyon fontos lett a kert és annak művelése. A kertet úgy kell kialakítani, hogy az felüdülést a hétköznapi feszültségek feloldását biztosítsa, a kertészkedő számára és ne a rabszolgái legyünk a kertnek.
Hisz a kert a családi események színhelye pihenést, kikapcsolódást nyújt.
Megteremti egész évben a család asztalára, a zöldséget és a gyümölcsöt, és a feleslegből a piacra is jut.
Az eltelt 52 év igazolta, hogy egyre nagyobb szükség van az egyesület munkájára.
Hisz a növekvő taglétszám az előadásokon résztvevő érdeklődők száma, szakmai kiadványaink sikere és visszhangja erre enged következtetni.
Célunk a szélsőséges időjárás és a klímaváltozás miatt, napi szinten felmerülő problémák, új növénybetegségek és az ellenük való védekezés módjának megismertetése, tagjaink továbbképzése, folyamatos informálása.
Látványos, hasznos és kézzel fogható bemutatók, tanulmányutak szervezése.
Hisszük és valljuk, hogy ha egy városban sok szép és művelt kert van, akkor a város többi lakója is céljának érzi a hozzájuk való csatlakozást. Mintegy megteremtve ezzel az egészséges környezetet és az egészséges táplálkozás alapjait is.
Előadásainkat, rendezvényeinket minden érdeklődő szabadon látogathatja.

Nagykutasi Viktor

elnök